15 Mart 2013 Cuma

Minecraft:Biyomlar

MinecraftMcTr'den uzun bir aradan sonra başka bir rehberle tekrar karşınızdayız... Minecraftta bulabileceğiniz farklı biyomlar vardır. Peki biyom ne demektir? Biyomlar oyundaki farklı alanları simgeler. Örneğin çöl ayrı bir biyom, orman ayrı bir biyomdur. Böyle farklılıklar vardır. Şimdi bu biyomların ne özellikleri olduğunu öğrenelim.

Forest (Orman)

Orman biyomu, Meşe ve Huş ağaçlarını içerir. Bu iki ağaçtan bolca vardır. Koyun, inek, tavuk, domuz, karışık olarak bulunur. Nadiren köpekte bulabilirsiniz. Çiçekleri ve bazen mantarlarıda görebilirsiniz

Desert (Çöl)

Çöl biyomu neredeyse tamamen kumla kaplıdır. Ölü bitkiler ve kaktüsler burada bulunur. Su ve lav birikintilerine rastlanabilir. Npc köyleri çıkma olasılığı diğer biyomlara göre daha fazladır. Ayrıca küçük kuyular ve çöl tapınağınıda burada bulabilirsiniz.

Plains (Ova)

Ova biyomu düzdür ve ağaç bulundurmamaktadır. Çiçeklere bolca rastlanır. Hayvanlar burada bolca bulunur. Domuz çıkma olasılığı çok az daha fazladır.

Swampland (Bataklık)

Bataklık biyomunda sarmaşıkların sardığı meşe ağaçlarından bolca vardır. Sular çok derin değildir. Çimenlerin rengi daha koyudur. Lily Pad (Nilüfer) sularda bulunabilir. Ayrıca Cadı'nın kulübesinede burada rastlanır. Slimelar burada spawn olur.

Jungle (Balta Girmemiş Orman)

Bu biyomda ağaçların etrafında sarmaşık bulunur ve ağaçlar Orman Ağacıdır. Bu ağaçlar 4 blok kalınlığında ve 40 blok uzunluğa kadar bulunabilir. Jungle Tapınağı'da burada bulunur.

Tundra

Ovanın karla kaplanmış halidir. Sular genelde donmuş olur. Bu bölgeye yağmur değil kar yağar. Ağaçlar bazen bulunabilir.

Taiga

Bu biyomda karla kaplıdır ancak her yer Ladin Ağaçlarıyla kaplıdır. Kurtlara bu biyomda daha fazla rastlanır.

Extreme Hills

Yüksek dağları olan bir biyomdur büyük çaplı ağaçlara rastlanır. Önemli Bilgi: Zümrüt madenine sadece bu biyomun mağaralarında rastlanır. Başka yerlerde aramayın.

Ocean (Okyanus)

Okyanus biyomu, tamamen suyla kaplı bir bölümdür. Bazen adalara rastlanır. Genelde 25000-30000 blok uzunluğu arasında olsada 100000 blok uzunluğada nadiren rastlanır.

Mushroom (Mantar)

Diğer biyomlara oranla çok çok daha az bir ihtimalle çıkar. Karşılaşmanız neredeyse imkansızdır. Mooshroom (Mantar inekleri) ne burada rastlanır. Yüzey miselyum ile kaplıdır. Miselyum üzerinde güneş ışığıyla mantar ağacı yetiştirilebilir. Ancak miselyum normal kürekle alınamaz. İpeksi dokunuş büyüsü lazımdır.

MinecraftMcTr'deki biyomlar konusunun sonuna geldik. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Herkeze iyi oyunlar.

2 yorum: